Informuojame, kad persirgusiems „Covid-19“ liga pacientam, TLK gali kompensuoti pneumonijos reabilitacinio gydymo išlaidas - AB Birštono sanatorija "Versmė"

Informuojame, kad persirgusiems „Covid-19“ liga pacientam, TLK gali kompensuoti pneumonijos reabilitacinio gydymo išlaidas

Norime informuoti, kad Birštono sanatorija „Versmė“ mielai priims pacientus, persirgusius „COVID-19“ liga, kuri komplikavosi pneumonija, kvėpavimo sistemos ligų reabilitacijai. TLK, pagal SAM ministro įsakymą V-50 „Dėl medicininės reabilitacijos ir sanatorinio (antirecidyvinio) gydymo organizavimo“, gali kompensuoti pneumonijos reabilitacinio gydymo išlaidas, jeigu jis atitinka įsakyme nustatytus kriterijus. Atvykstant reabilitaciniam gydymui reikalingas gydytojo patvirtintas ligos išrašas su persirgtos „COVID-19“ ir pneumonijos komplikacijos kodais. Reabilitacijai priimame tik tuos pacientus, kuriems pagal sveikatos būklę jau nereikalinga papildoma deguonies terapija deguonies aparatu ir asmuo nėra izoliacijoje dėl „COVID-19“ infekcijos.

Pacientus, kuriems „COVID-19“ liga praėjo be plaučių uždegimo komplikacijos, kol kas galime priimti tik komercinei reabilitacijai (apmoka pats pacientas).

Dėkojame, kad pasitikite mūsų ilgametę patirtį turinčia įstaiga, kurios misija – pacientams grąžinti sveikatą ir gyvenimo džiaugsmą!

Dalintis